Over Ratna

In 2016 werkte ik als leerkracht op een school waar veel aandacht en tijd uitging naar gedragsproblemen. Omdat ik deze kinderen nog beter wilde leren begrijpen begon ik aan de opleiding Gedragsspecialist. Op een avond was een kindercoach te gast en zij vatte met haar verhaal over haar succesvolle praktijk precies samen waarom ik zo graag met kinderen werk en het allerbeste uit ze probeer te halen. Het gaat mij namelijk niet alleen om het cognitieve, maar vooral om weerbaarheid en mindset, zodat een kind met alle uitdagingen van het leven leert omgaan. Op die avond besloot ik: ik word kindercoach!

Die uitdagingen… die had ik als kind zelf ook. Mijn moeder was ernstig ziek. Erover praten? Nee, ik zocht afleiding en wuifde de situatie weg. Toch kwam ik erachter dat ik echt hulp nodig had in deze situatie. Het kostte tijd om de mensen te vinden waarbij ik me veilig genoeg voelde om over deze ingewikkelde tijd te praten. Uiteindelijk vond ik hier een weg in en ik kan nu vol overtuiging zeggen dat het mij heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik gun kinderen in een soortgelijke situatie dat zij zichzelf sneller en makkelijker kunnen uiten en zich weer vrolijk en blij kunnen voelen! 

Kindercoaching is voor mij het bevorderen van het welbevinden door te luisteren en volledige aandacht te hebben voor het kind. Wat je aandacht geeft groeit! Ik help door mee te denken, maar de oplossing komt vanuit jouw kind zelf. Mijn doel is dat kinderen weten wie ze zijn en waar ze voor staan. Hun kracht naar boven brengen, zodat ze tegen alle situaties opgewassen zijn; dáár doe ik het voor! 

Dit doe ik door niet alleen maar te praten, maar vooral door veel te doen. Door creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld het maken van tekeningen en schilderijen komen inzichten en oplossingen vanzelf naar boven. Zo werken we aan een positieve mindset waardoor jouw kind toekomstige uitdagingen veel beter aan kan.

Ik houd van rust en structuur. Ben betrouwbaar, positief en creatief. Mijn valkuil is dat ik erg perfectionistisch ben en alles heel goed wil doen… En ik ben dus gek op creatief bezig zijn en mooie dingen maken! Eén van mijn hobby's is handletteren, het tekenen van mooie woorden en quotes op papier, maar op ook (school)borden, muren en dus ook op de deur van mijn praktijk! Daarnaast ben ik gek op koken en lekker eten! Sushi en Indonesisch eten zijn mijn favorieten!

Samen met mijn man Harold heb ik een dochter (2016) en een zoon (2018) en wonen wij in Uitgeest.

Denk je dat ik jouw kind zou kunnen helpen? Maak dan nu een afspraak!